Vestibulit Klåda och sveda i underlivet Vestibulit symptom Vestibulit behandling
EMG biofeedback mot vestibulit Vestibulit och kognitiv beteendeterapi (KBT) Svamp i underlivet
Återkommande svampinfektioner vid mens Svampinfektion behandling Vivag kapslar
Smärta i underlivet - tips Symptom på svamp kvar trots medicin Behandling av svampinfektion med yoghurt
Naturliga huskurer mot svampinfektion
Vivag kapslar mot vestibulit, svamp och bakteriell vaginos
Har man varit hos doktorn och gjort åtskilliga svampprover som inte har visat någonting kan man tillämpa ett helt ovetenskapligt sätt för att testa om man eventuellt har svamp. Observera att om man reagerar positivt på denna behandling får man inte automatiskt dra slutsatsen att man har svamp men det kan vara en ledtråd. Testa att använda Vivag kapslar (receptfritt på Apoteket) under några veckors tid.

Vivag kapslar är vagitorier som innehåller mjölksyrebakterier och gör att PH-värdet i underlivet blir lägre. Detta brukar göra att svampen minskar. Behandlingen är visserligen dyr och går inte att få på recept men den kan ge en viktig hint. Om man tycker att det är alltför dyrt kan man pröva att ta endast en kapsel per dag under en tid istället för två som det står på förpackningen. Hjälper Vivag finns det skäl att tro att någonting är fel med underlivets PH-värde.

Vestibulit är ingenting ”magiskt” som inte kan botas. Med största sannolikhet har det en orsak! Kanske är det i många fall en dold svampinfektion men tyvärr finns inte mycket hjälp att få så länge svampen inte syns på prover. Läkare måste ha bevis för att kunna skriva ut ett läkemedel. Men i så fall kan metoden ovan tillämpas. Vivag kapslar kan inte skada underlivet eller göra besvären värre. Däremot kan vätskan från vagitorierna rinna ut i ganska stora mängder så det är att rekommendera att ta kapseln innan man går och lägger sig, alternativt använda trosskydd.

Tillbaka till förstasidan för vestibulit.