Vestibulit Klåda och sveda i underlivet Vestibulit symptom Vestibulit behandling
EMG biofeedback mot vestibulit Vestibulit och kognitiv beteendeterapi (KBT) Svamp i underlivet
Återkommande svampinfektioner vid mens Svampinfektion behandling Vivag kapslar
Smärta i underlivet - tips Symptom på svamp kvar trots medicin Behandling av svampinfektion med yoghurt
Naturliga huskurer mot svampinfektion
Vestibulit behandling och bot - operation, botox m.m.
Det är svårt att ge exempel på någon behandling som fungerar för alla kvinnor med vestibulit. Vad som kommer att fungera beror ju på vad som från början orsakade vestibuliten. På den här sidan presenterar vi några allmänna behandlingar mot vestibulit som kan fungera oavsett vad orsaken är.

Någonting man först och främst kan pröva är att sluta med p-piller en tid och se om vestibuliten blir bättre av det. Använder man kondom kan man prova Durex i stället för RFSU och se om det blir någon skillnad. På Apoteket finns en mild sorts glidmedel som heter ACO Glidslem. Det är inte det mest erotiska namnet på marknaden kanske, men det är skonsamt mot underlivet och kan användas ifall man upplever att man är torr.Vestibulit operation

För några år sedan var det vanligt att man opererade vestibulit. Operationen går till så att de mest smärtsamma områdena skärs bort och sedan dras frisk vävnad över de områden som varit skadade och fungerar som ett skydd i fortsättningen. Efter operationen måste man töja ut slidan med en stav eftersom slidmynningen blivit något trängre av operationen.

Man bör verkligen tänka över om man vill göra en operation mot vestibulit. Många blir inte bra efter operation och några blir t.o.m. sämre. Det finns alltså en viss risk. Beslutet är givetvis upp till var och en men fundera först noga på om det inte faktiskt kan finnas en orsak till vestibuliten som du kan angripa istället! Om det är kronisk svampinfektion du lider av bör ju svampen behandlas, inte opereras bort!

Istället rekommenderas att man åtminstone först provar EMG Biofeedback, Kognitiv beteendeterapi (KBT) eller Botox mot vestibulit. Botox är en ganska ny behandling mot vestibulit. Det sprutas in kring de ömma punkterna vid ett antal tillfällen. Det lindrar smärtan och tar på sikt bort den eftersom nerverna i underlivet på något sätt lär sig att inte sända smärta mer.

Tillbaka till förstasidan för vestibulit.