Vestibulit Klåda och sveda i underlivet Vestibulit symptom Vestibulit behandling
EMG biofeedback mot vestibulit Vestibulit och kognitiv beteendeterapi (KBT) Svamp i underlivet
Återkommande svampinfektioner vid mens Svampinfektion behandling Vivag kapslar
Smärta i underlivet - tips Symptom på svamp kvar trots medicin Behandling av svampinfektion med yoghurt
Naturliga huskurer mot svampinfektion
Behandla svampinfektioner med yoghurt
Att behandla svampinfektioner i underlivet med yoghurt är ett gammalt, välbeprövat trick som fungerade redan på mormors tid och ett naturligt alternativ som kan användas tillsammans med svampmedicin som skrivits ut av läkare. Yoghurt hjälper kroppen att återställa sin naturliga balans, eller att förebygga sjukdomen.

Yoghurt innehåller mängder av bakterier som finns naturligt i tarmkanalen. Obalans i bakteriefloran kan göra att den organism som orsakar svampinfektioner växer i antal, varpå infektionen utvecklas. Yoghurt kan hjälpa till både att förebygga och lindra tillståndet och dess symptom.

Candida albicans som är den svampsort som oftast orsakar svampinfektioner brukar ta tillfället i akt att föröka sig när immunförsvaret i kroppen är lågt. Förändringar i kroppens miljö, t.ex. när mängden goda bakterier minskat kan göra att Candida blommar upp.

Yoghurten, helst rik på Acidophilus, kan med fördel både ätas och smörjas på lokalt. Man får då en sorts dubbel effekt. Följande saker kan yoghurt hjälpa till med:

  • Minska den brännande känslan som kan uppstå vid urinering.
  • Lindra och läka torr, flagnande hud.
  • Lugna rodnaden och inflammationen som kan uppstå till följd av en följd av infektion.
  • Återställa och upprätthålla balansen som ska finnas i kroppen naturligt.


Yoghurt är ett friskt, naturligt behandlingsalternativ mot svampinfektion och är ett bra alternativ om du inte vill ta starka mediciner. Denna typ av naturlig behandling gör det också till ett bra val för gravida kvinnor som inte kan ta medicin plus att det förebygger kommande svampinfektioner.

Tillbaka till förstasidan för vestibulit.