Vestibulit Klåda och sveda i underlivet Vestibulit symptom Vestibulit behandling
EMG biofeedback mot vestibulit Vestibulit och kognitiv beteendeterapi (KBT) Svamp i underlivet
Återkommande svampinfektioner vid mens Svampinfektion behandling Vivag kapslar
Smärta i underlivet - tips Symptom på svamp kvar trots medicin Behandling av svampinfektion med yoghurt
Naturliga huskurer mot svampinfektion
Svampinfektion behandling - hur bota svamp
Vanliga orsaker till svampinfektion kan vara p-piller eller antibiotika. Får du ofta svamp efter en antibiotikabehandling, fråga läkaren om denne kan skriva ut alternativ till antibiotika eller Diflucan. De flesta läkare ordinerar Pevaryl eller Canesten mot svamp i underlivet. Men en del kvinnor kan få besvär även av dessa läkemedel. Diflucan är ett exempel på svampmedicin i tablettform som inte irriterar lokalt.


Huskurer mot svamp i underlivet

Här kommer några tips på huskurer mot svamp i underlivet. Dofilus-yoghurt innehåller i princip samma sak som Vivag kapslar men är inte lika dyrt (och såklart inte lika koncentrerat). Ett tips är alltså att smörja underlivet med yoghurt som innehåller mjölksyrebakterier. Du kan också pröva att låta yoghurten rinna av genom ett melittafilter och spara vätskan som blir över. Denna vätska kan du sedan skölja slidan med.

Det är också en bra idé att äta mycket yoghurt med mjölksyrebakterier, t.ex. Dofilus. Det finns även s.k. probiotikakapslar att köpa på hälsokostaffärer. Även Tea Tree Oil är populärt att använda mot svamp och har hjälpt många. Det finns också att köpa på hälsokostaffärer.

Man kan också testa att stå på en speciell diet som ska vara bra om man har svamp. Den går ut på att man utesluter socker, snabba kolhydrater och jäst ur kosten. Eftersom svamp ”gillar” socker frodas den i en kropp där det finns mycket av den varan. Allt du äter passerar ju genom tarmarna som ligger granne med underlivet.

Tillbaka till förstasidan för vestibulit.