Vestibulit Klåda och sveda i underlivet Vestibulit symptom Vestibulit behandling
EMG biofeedback mot vestibulit Vestibulit och kognitiv beteendeterapi (KBT) Svamp i underlivet
Återkommande svampinfektioner vid mens Svampinfektion behandling Vivag kapslar
Smärta i underlivet - tips Symptom på svamp kvar trots medicin Behandling av svampinfektion med yoghurt
Naturliga huskurer mot svampinfektion
Naturliga hälsokost-behandlingar och huskurer mot svampinfektion i underlivet
Här kommer några tips på hur man kan behandla vaginal svampinfektion på naturlig väg med produkter som kan hittas i hälsokostaffären.

Vaginal svampinfektion orsakas av svamp som finns naturligt i kroppen. Normalt kan denna svamp leva i kroppen utan att orsaka några problem, eftersom deras antal kommer att regleras av det syrliga PH-värdet inuti slidan. Om PH-värdet ändras och blir mer basiskt kommer dock svampen att kunna öka och infektionen är ett faktum. Denna svamp är för det mesta av sorten Candida albicans.

Candida kan föröka sig i kroppen på grund av många olika faktorer såsom dålig kost, ett svagt immunförsvar, överdrivet alkoholintag, behandling med antibiotika, steroider och p-piller.

Vill du behandla svampinfektionen naturligt kan du leta efter följande saker på hälsokostbutiken:

  • Tea Tree Oil
    Denna olja anses vara en effektiv huskur för svampinfektion. Oftast måste man blanda ut den med vatten men läs på förpackningen vad som gäller. Prova i en vecka till att börja med. Denna behandling bör dock inte användas om du är gravid.

  • Yoghurt
    Yogurt anses vara en effektiv huskur mot vaginal svampinfektion. De goda bakterierna i yoghurten kan hjälpa kroppen att kämpa svampen i kroppen. Man kan t.ex. doppa en tampong i yoghurt och föra upp den i slidan. Naturligtvis ska man använda sockerfri naturell yoghurt, gärna med Acidophilus. Rekommenderat är att göra detta två gånger per dag tills symptomen försvinner. Det är helt ofarligt. Gör det ont med tampong, prova att föra upp lite yoghurt med hjälp av ett finger.

  • Vitlök Vitlök anses också vara en utmärkt naturlig behandling för vaginal svampinfektion. Sveper då in en vitlök i gasväv och sätter in i slidan i några timmar. Om behandlingen fungerar brukar man märka resultat efter ca två dagar. Dock finns det människor som är överkänsliga mot vitlök så man bör ta reda på mer om denna metod innan man beslutar sig för att prova.

    Tillbaka till förstasidan för vestibulit.